Jordbær-tiramisu

Igen en Camilla Plum opskrift, her i det søde hjørne.

Ingredienser:

250-300 g mascarpone
75 g sukker
2-3 æg
250 g mos af jordbær
500 g jordbær
revet skal af ½ citron
saft af ½ citron
200 g lady-fingers
2 blade husblas
½ vanilje-stang
25 gr rørsukker
flormelis til bærrene
1 dl maraschino

Fremgangsmåde:
Rør mascarponen godt med æggeblommer, citronskal og sukker, Læg husblas i blød i koldt vand. Blend den ituskårne vaniljestang med rørsukkeret. Pisk æggehviderne med vanilje-sukkeret til de er helt stive. Smelt den opblødte husblas i citronsaften i en lille kasserolle og bland den så med mascarpone-cremen indtil den er fuldstændig fordelt. Vend derefter hviderne i og sørg for at blandingen er helt jævn.
For en rugbrødsform med film så det hænger godt ud over kanterne.Mos de 250 gr jordbær med lidt sukker. Skær resten af bærene i skiver.
Dyp Lady-fingerne hurtigt i marachinoen, de må ikke soppe.
Læg så kager, mos, bær, creme i formen til den er fuld, slut med kager.
Pak filmen over og pak i en plastpose og sæt på køl, gerne til dagen efter.
Ved servering pakkes filmen til side, der lægges et fad over og kagen vendes ud. Pynt med friske jordbær.
Mums.

Print Friendly

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *