Hybenkradser. Hyben med Jalapenõs

Sommer i danmark med sol, strand og hybenroser i overflod.

Hyb-01

Og så står man pludselig og renser hyben medens man kigger ud af vinduet og tænker på hvordan det egentlig skete 🙂

Her er et super godt tilbehør til ost, men også fin som marmelade med en god lille varme fra de tre Jalapenõs og en dejlig friskhed fra citronen. En ægte hybenkradser 😉

Hyb-02

  • 1 kg rensede hybenfrugter (se evt. kratluskeren om at rense hyben.)
  • saft af 2 citroner
  • skal af en ½ citron
  • 3 jalapenos (tilføjet 2015. Erstattes evt. af 4-5 Vincents sweet habanero + 1 bhut orange copenhagen)
  • 450-500 gr sukker
  • 250 ml vand

Hæld de rensede hyben i gryden sammen skal og saft af citronerne, sukker, de finthakkede Jalapenõs og vandet.

Hyb-04

Kog op og lad koge sagte ( Pricerne ville sige putre) i 20 – 30 min. afhængig af hybenfrugternes modenhed. Det kan godt betale sig at hente dem lidt tidligt, før orme og modenhed får dem til at splatte helt ud.

Hyb-05

Hæld på skoldede glas. Hvis du tilsætter lidt atamon øges holdbarheden betydeligt, men dem der ikke kan lide den slags bør nok skylle glassene i sprit (evt. rom) og opbevare marmeladen på køl.

Hyb-06

Næste gang får marmeladen 4-6 jalapenõs istedet eller måske en habanero. Den varme der er i denne version er meget svag, men marmeladen er alligevel endt som den mest velsmagende hyben-marmelade jeg nogensinde har fået, så har du mod på at rense hyben, så rigtig god fornøjelse.

 

Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer til Hybenkradser. Hyben med Jalapenõs

  • Esebeth skriver:

    Ja, jeg skal også have de halve hyben i min marmelade. Og jeg sørger for at fryse så mange ned, at der er til at lave marmelade hele året + til min datter i USA. Sidste år hentede jeg lige en portion mere – de var meget modne, så dem kogte jeg hele og kørte gennem en si og puttede mosen i fryseren – så er der til hybensuppe, med flødeskum, forstås!

    Man kan også bruge de frosne hyben i det varme køkken.

  • Ditte skriver:

    Jeg er så doven, at jeg først koger hele hyben en smule og derefter sender dem en tur gennem purerkværnen på min gamle Assistent. Så er hybenmosen lige til at koge med sukker og rare følgesvende/smagsgivere. Men selvfølgelig er resultatet knap så smukt – og jeg får ikke så megen tid til at filosofere 😀

    • Mikael skriver:

      Det er nu ellers hyggeligt nok at stå at tænke sig om en gang imellem. Man får bare så ondt i fødderne 😉

  • Mikael skriver:

    Tak, tak. De har nogle smukke farver, de der hyben, så de er taknemlige at fotografere. God fornøjelse med dem.

  • Mette skriver:

    MUMS – hvor ser det bare dejligt ud.

    Jeg tror nærmest, jeg er forelsket!

    Tak for inspiration!!!! (og velkommen tilbage :-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.