Benedicte

BenedicteHer kan du læse lidt om ‘synderens’ meget nysgerrige (store)søster, der elsker at prøve nye ting. Udover mad er jeg også vild med bl.a. litteratur, musik, teater, film, foto, design, it og (kunst)håndværk, så jeg har nok at rive i. Måske på grund af de mange interesser har jeg reddet mig hele tre uddannelser som hhv. væver, pædagog og bibliotekar – og arbejder glad og tilfreds som det sidste.

Jeg sætter hjemmelavet mad af gode, økologiske råvarer højt. Det behøver ikke altid være det højere gastronomiske skoleridt (det nyder jeg at få serveret hos min bror og på restauranter) men kvaliteten og den legende tilgang er vigtig.

Tidligere har vi dyrket grøntsager til eget brug og haft får, høns, ænder og gæs. Nu er det indskrænket til et lille have-hønsehold, krydderurter, frugt og bær. De lokale gårdbutikker og Årstiderne får lov at levere resten – og så nyder jeg at finde spiselige sager i den fri natur.

Som min bror skriver, er vores mor en fantastisk kok, men også vores mormor var usædvanlig dygtig. Hun drev en stor husholdning (morfar var mejeribestyrer, så hun havde adskillige sultne mejerister på kost hver dag), men var samtidig både eksperimenterende og nytænkende i sin tilgang.

Heldigvis er den omfattende madglæde også gået i arv til næste generation: Mine to voksne unger er, på hver deres måde, ægte madentusiaster. Det er noget der glæder et godt brugt (mad)moderhjerte ;o)

En kommentar til Benedicte

 • Karin Jagd skriver:

  Hej Benedicte!
  Jeg har en lille forespørgsel , som jeg håber du vil overveje :
  Det handler om en reklamefilm , til henholdsvis DK, Sverige, Norge og Finland.
  2 film med 2 medvirkende til hvert land.

  De skal alle optages i København i uge 9 eller evt uge 10 – ca 1/2 dags optagelse i studiet.
  Manuskriptet blir skrevet udfra de medvirkende. Dvs at man ikke skal sige noget – som ikke er sandt for den medvirkende.

  Reklamen er for NeoPhos – opvasketabletter.
  Og grunden til at vi leder efter madbloggere er jo at de selv fotograferer deres mad og lægger billederne op på siden. Man har brug for at ens tallekener og bestik ser rent og pænt ud.

  Udover løn får man lov til at kreditere sin madblogg.

  Rettighederne er 1 år TV og stills ( kun supermarkeder)

  Hvis du kunne være interesseret vil jeg meget gerne modtage en lille film – lavet på din tlf eller I pad – behøver på ingen måde være fancysmart.

  2 – 3 min hvor du præsenterer dig selv, og fortæller om dig – din blogg og hvad du kender til Neophos ( hvis du kender dem )
  Filmen skal bare sendes hertil denne adresse inden onsdag i den kommende uge.

  Så tager vi stilling til om vi skal gå videre med dig – og du hører fra os.
  Lønnen forhandles herefter.

  Håber at høre fra dig.

  Hvis du skulle ha forslag til andre madbloggere fra de nævnte lande, vil jeg blive meget taknemmelig for at få dem 🙂

  MVH Karin Jagd/ Gizmo Cast – gizmo@caster.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.