Hokkaidosuppe

Dejlig efterårssuppe fra Anne Maigaard, Politikens bog om supper

Ingredienser:
500 g hokkaidokød uden skal og kerner)
300 g løg
100 g selleri
2 fed hvidløg
2 spk. smør (1 + 1)
1 spk. olivenolie
1 tsk sukker
1 tsk karry
Hønsebouillon/vand
2 laurbærblade
½ tsk revet muskat
1 tsk salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Skær hokkaidokødet i grove tern og skær løgene i skiver. Skræl en skive selleri og skær den i tern. Pil hvidløgsfeddene og hak dem groft.
Varm olie og halvdelen af smørret i en tykbundet gryde og tilsæt løg og sukker. Steg løgene til de er let gyldne og karamelliserede. Kom karry på og lad den stege med et øjeblik.
Tilsæt nu hokkaidokød, selleri og hvidløg og vend det godt rundt. Hæld hønsebouillon (eller vand) på til det dækker.
Kom laurbærblade, muskat, salt og peber i og lad det koge i ca 20 min.
Fjern laurbærblade og blend suppen. Evt. tilsmag med ekstra krydderier og pisk det sidste smør i.
Server med sprød baguette/flútes.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.