Fiske-svær

Fiske-svær inspireret af Cecilie og madklubbens 3 afsnit hvor Søren Gericke som hovedret får serveret en torskeret hvor skindet er bagt sprødt.

I forbindelse med en servering af smørstegt laks uden skind, fik vi lavet disse fantastiske fiskesvær.

fiskesvaer-1

De er sprøde og har en distinkt men ikke overvældende smag af laks. Og så er de ultra nemme at lave.

Jeg tror faktisk metoden vil kunne bruges med hvilken som helst slags fisk, men vi havde laks på programmet denne dag.

Skær skindet af din fiskefilet. Jeg synes det er nemmest at placere fileten med skindsiden ned mod spækbrættet, og køre kniven op langs skindet.

Når du har befriet skindet skal det renses helt ned, der må ikke side noget fiskekød tilbage på overfladen, så får det svært ved at blive sprødt.

Er det en fed fisk du bruger, så behøver du ikke at komme olie på skindet. Hvis det er torsk eller anden mager fisk vil jeg tro det er en fordel med lidt neutral olie.

Læg fiskeskindet på et stykke bagepapir der mere end dobbelt så stort som skindet og drys med salt. Vend skindet om og drys også den modsatte side.

Fold papiret ind over skindet så det er helt dækket. Læg pakken ind i en mikrobølgeovn og placer et fad eller en tallerken oven på pakken så fiskesværen ikke buler op og giv fiskeskindet mindst 3 minutter ved fuld skrue. Kig så til det. Der vil nu være en masse fugt i pakken, men skindet skulle allerede være stivnet en smule. Tag fadet ud og åben pakken så den kan dampe af medens du giver skindet 2-3 minutter mere.

Voila, smukt pynteskind med dejlig havfrisk smag og et knas der kan spille op mod den relativt bløde servering fisk ofte udgør. Gad vide om man snart kan købe en pose fiske-svær hos sin lokale fiskemand.

fiskesvaer-2

 

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer til Fiske-svær

  • La Cucina Nada skriver:

    Ja det er bare godt –
    sprødt, salt og med et snert af fiskesmag!

    Tænker man også kunne lave en slags drys af dét, fintsmuldret evt med baconsmuldr også?!

    • Mikael skriver:

      Det ville være fint sammen med røgen fra bacon, men bare det ikke kommer til at dominere fuldstændigt. Jeg lavede en servering med rester hvor jeg dryssede knust fiskesvær på toppen af pasta med muslinger, men der mistede det sprødheden fuldstændigt. Så det skal bruges et sted i serveringen, der ikke er udsat for for megen fugt. Og der er det nok nemmest at styre hvis det er hele stykker. Hvis jeg havde brugt lidt olie under tilberedningen, kan det også være at ville være mere stabilt. Tak for respons.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *