Dundee kage

Her er det en traditionel engelsk julekage det gælder. Nanna Simonsen har været inspiration til denne dundee kage.
Jeg har lavet den i et par år, men da vi kun er to i huset kan den blive noget voldsom at komme igennem – den vare lige til fasten. Det der med at skære ned på mængderne er alligevel alt for svært når man står midt i ingredienserne 😉 – den smager jo forbandet godt, ik.

Ingredienser:
Smør og raps til formen
125 g rosiner
125 g gule rosiner
125 g korender
45 g sukat
45 g pomerans
90 g cocktailbær
65 g fint hakkede smuttede mandler
240 g blødt smør
240 g flormelis
reven skal af 1 citron
3 æg
275 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk. sherry
20-25 hele smuttede mandler

Fremgangsmåde:
Skær et stykke bagepapir, der er større end bunden på af en springform. Beklæd bunden og lås det fast ved at lukke formen. Smør bund og sider med smør og drys med rasp.
Bland frugter og hakkede mandler.
Rør smørret hvidt med flormelis, tilsæt den revne skal af citron og æggene et af gangen, rør grundigt mellem hvert.
Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen. Vend sherry og frugtblanding i.
Hæld dejen ud, således at overfladen er en anelse hul på midten. Fordel mandlerne over kagen og sæt den i en 160 grader varm ovn på nederste hylde. Bag den i ca. to timer, eller til en strikkepind kommer ren op.
Læg evt. et stykke bagepapir over hvis den er ved at blive for mørk under den lange bagetid.
Pak ind i smørrebrødspapir og læg i en dåse ved 8 – 10 grader i 14 dage.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.