Dragsholm restaurant Slotskøkkenet

Her kommer en lille opfordring.

Efter en fantastisk aften i Dragsholm restaurant slotskøkkenet, der med allerstørste kompetance serverede en fantastisk 7 retters middag for os, har jeg fået lyst til at dele og evt. inspirere andre til at tage turen til odsherred for at lade sig forkæle.

Her følger billeder af de forskellige retter vi blev præsenteret for. Først kom der amuse bouche på bordet. Små appetitvækkere.

Dragsholmservering (1 of 13)

Friske gulerødder fra haven, smurt med en intens hummeremulsion og drysset med tørrede gulerødder.

 

Dragsholmservering (2 of 13)

Dybstegte kartofeltråde på gren fra hæg

Dragsholmservering (3 of 13)

Hyldeblomstmousse, af fermenteret blomster, tørrede blomster og underneden gemt et par næsten rå fjordrejer sig.

 

 

Dragsholmservering (5 of 13)

Letsaltet blæksprutte, kirsebærgele, kirsebær og geranium.

 

Dragsholmservering (4 of 13)

Yogurth med rosmarin, ærter, ærteblomst og en gele jeg ikke kan huske hvad var på

 

Dragsholmservering (6 of 13)

Selvfølgelig kom der brød af allerhøjeste karat med to slags  smør, et  på dild og et på brunet smør med ristet kyllingeskind.

Og her starter den egentlige servering så.

Og hvis mine forventningerne ikke var skruet op før, så var de det ihvertfald nu.

Dragsholmservering (7 of 13)

Salat fra Søren med østerscreme, agurk og dild. Skummet er lavet på havvand.

Fantastisk frisk og sprød kombination af et super salathovede fra Søren Wiuf.

Dragsholmservering (8 of 13)

Æggeblomme kartofler med røget spæk, løjrom, hasselnødder og syre

Dette er en af mine absolut yndlingsserveringer denne aften. De kun netop kogte kartofler fik et delikat modspil af den saltede røgede spæk og løjrommen. Syren holdt så fast i tøjlerne så det hele ikke blev for fedmefyldt. Og så lidt hasselnødder til dybde.

Dragsholmservering (9 of 13)

Her gik det galt med fotograferingen. Når maden er så god glemmer jeg nogle gange at få taget et billede og her er der desværre kun en rest tilbage. Fermenteret hyben og muslingesaft med stegt jomfruhummer og tomater.

Jomfruhummer perfekt stegt og intense bagte tomater der stadig havde friskhed. Og en sauce så god at vi spiste resterne med ske.

 

Dragsholmservering (10 of 13)

Dansk lam (røget) med mynte og solbær

En noget udfordrende ret. Meget kraftigt røget lam, mynte med skarphed og sure solbær. Men tilsammen gik det op i en højere enhed.

 

Dragsholmservering (11 of 13)

Kogte løg med sprødt brød, blomsterkarse og havgus

Her var der så total harmoni over hele tallerkenen. Sødmefyldte ny løg med smeltet havgus og blomsterkarse. Og så serveret med en oxideret vin fra Jura der sagde spar to i sammenhængen.

 

Dragsholmservering (12 of 13)

Hamp mousse med hindbær.

Igen et mindre heldigt billede. Som aftenen faldt på blev der også mørkere i lokalet og det kan ses. Hamp som dessert. Her af foderhamp fra Søren Wiuf. Smagen, der var mild, bragte faktisk mindelser om min ungdoms udskejelser.

Den honningtyngde jeg endnu husker fra duften af ristet Rød Libanon var helt klart til stede i en velkomponeret dessert.

 

 

Dragsholmservering (13 of 13)

Ribssorbet med frisk gedeost og tørret roser.

 

En dejlig frisk afslutning hvor ribs indgik en fin alliance med Kirks gedefriskost og marengs. Der havde også sneget sig et par hindbær ind.

Dragsholmservering (14 of 14)

Kartoffelkage på blå kartofler. Her er lyset desværre meget svært at arbejde med.

Vi sluttede med en rigtig god dobbelt espresso hvor disse blå kartoffelkager bagt i madaleine-form blev serveret til.

Vinmenuen var iøvrigt et kapitel for sig. Fantastisk sammenhæng mellem mad og drikke.

Alt i alt en meget stor aften på Dragsholm.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *