Coleslaw 2

Coleslaw er et undervurderet tilbehør. Her i en rigtig god fortolkning fra Lynn Andersen’s kogebog “Cajun og kreoler” Jeg har skruet lidt op for mængden af sellerisalt her, men i virkeligheden ville jeg nok foretrække at rive lidt selleriknold fint ned i istedet, eller skære 3-4 selleristængler i tynde skiver og tilsætte. Man får altid et bedre resultat af at bruge friske råvarer fremfor hengemte støvede krydderier, fra supermarkedets bageste hylder. Alternativt kan man lave sit eget sellerisalt. Det er ikke svært, bare lidt tidskrævende.

Ingredienser:
500 -750 gr hvidkål
3 mellemstore gulerødder
3 forårsløg
½ peber
1 dl mayonaise
1 dl creme fraiché
½ dl hvidvinseddike
3 spsk finthakket persille
2 tsk sellerisalt
½ tsk salt

Fremgangsmåde:
Riv hvidkål og gulerødder fint. Skær peberen i fine strimler. Hak forårsløgene meget fint og bland sammen med hvidkål, gulerod og peber.
Bland mayonaise, creme fraiché, hvidvinseddike, persille, sellerisalt og salt.
Bland alt sammen og stil koldt. Lad det endelig hvile et par timer – det bliver kun bedre af at trække lidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.