Citrus laks

Denne opskrift stammer fra Lesley Waters.

220 g fersk laks med skind
lidt olivenolie
1 skrællet og skivet appelsin
salt
30 g smør
en sjat piskefløde
saft af en halv appelsin
lidt reven citronskal
lidt citronsaftsaft
1 spsk hakket purløg

Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på høj varme/grill. Pensl olie på en grillpande og varm den op til middelvarme.
Steg laksen på skindsiden til den er næsten gennemstegt og drys med salt. Læg laksen i et ovnfast fad og læg skiver af appelsin over og sæt under grillen i 4-5 minutter.
Smelt smørret i en lille gryde, tilsæt juice, reven citronskal, citronsaft og lidt fløde. Varm den nogle minutter og server laksen med appelsinsmør og purløg over.
Smager fint til løse ris og en grøn salat med fintsnittet løg.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.