Citronfromage

Her er en utrolig opskrift der er hentet fra Aamann. Det er absolut den bedste citronfromage jeg nogensinde har smagt. Og det var selvfølgelig min mor der stod for serveringen.

Til 6 personer
2½ dl piskefløde
2 pasturiserede æggeblommer
1 pasturiseret æg
100 gr. sukker
¾ dl citronsaft
skallen af 2 økologiske citroner
3 blade husblas
½ stang vanilje

Citronverbena gelé:
1 dl vand
30 gr. sukker
1½ blad husblas udblødt og vredet
skal og saft af ½ økologisk citron
vaniljebarken fra fromagen
½ dl citronverbena i strimler
– mynteblade kan bruges som alternativ

Fremgangsmåde:
Citronfromage: Pisk fløden til en let og cremet skum.
Udblød husblassen i koldt vand. Pisk æg, æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt.
Kog citronsaft og skal op, tag gryden af blusset og afkøl et par minutter.
Vrid husblassen og smelt den i citronsaften og lad den afkøle til fingerlun temperatur.
Rør nu en trediedel af ægmassen ned i den lune citronsaft og vend blandingen op i resten af ægmassen. Vend flødeskummet i til sidst. Fordel fromagen i små forme eller en stor skål og sæt på køl, køl i 1½ times tid og hæld tempereret gele på.

Gelé:
Kom vand, sukker, citronskal og -saft i en gryde og kog op. Tilsæt strimlede citronverbenablade og tag gryden af blusset. Tilsæt nu udblødt gelatine og afkøl til den er fingerlun.
Hæld nu geléen forsigtigt på fromagen og afkøl den igen i køleskabet. Er klar til at servering efter 1 time.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *