Chokoladekage 1

På nettet findes der et utal af chokoladekager. Nogle er bedre end andre. Her er en af dem jeg foretrækker.

Ingredienser:
4 æggeblommer
200 g lyst rørsukker
300 g mørk chokolade
75 g smør
5 spsk piskefløde
4 æggehvider
1 knsp salt
75 g mørk chokolade
5 spsk fintmalede mandler
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver
lidt smør og mel til formen

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 175 grader.

Smør en springform på 24 cm i diameter med smør og drys den med mel. Hæld det overskydende mel væk.

Pisk æggeblommer og rørsukker luftigt. Hak chokoladen og smelt den sammen med smør og piskefløde i en lille gryde over svag varme.

Pisk æggehviderne stive med salt.

Hak de 75 g chokolade og bland dem med mandler, kanel og bagepulver i en skål.

Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen med en dejskraber. Tilsæt mandel/chokoladeblandingen og vend til sidst forsigtigt de piskede æggehvider i. Hæld dejen i en springform og bag den ca. 45 minutter.

TIPS: Man kan også tilberede kagen med lys chokolade. I så fald skal man skære sukkermængden ned med mindst 50 g og reducere smørmængden med 25 g .

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.