Chilitærte

Ingredienser:
Dej:
120 g mel
60 g smør
1 æg
½ tsk salt
evt. lidt koldt vand

Fyld:
1 frisk rød chilipeber
3 æg
1½ dl piskefløde
5 forårsløg i tynde ringe
1 fed knust hvidløg
100 g fintrevet cheddar
200 g rejer eller
200 bacon i tern   Dej:

Fremgangsmåde:
Smørret smuldres i melet, tilsæt æg og salt, dejen samles lettest med røremaskine, der kan evt. tilsættes lidt vand til en passende smidig konsistens. Denne dej kan umiddelbart rulles ud og lægges i en tærteform (Ø25-30 cm).

Fyld:
Chilipeberen flækkes og kerner med frøstol fjernes. Chilien hakkes ikke alt for groft. Pisk æg og fløde sammen og tilsæt de øvrige ingredienser. Hvis der bruges bacon skal den forsteges let.
Fyldet fordeles på tærtebunden.

Tærten bages midt i en 200 gr. varm ovn i ca. 30 minutter.

Tilbehør: Grøn salat med mormor-dressing (fløde-sukker-citron).nge, bare den opbevares indpakket og koldt.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.