Chilisauce, god til wraps

Jeg ved det godt- der er alt for meget chili og chilisauce på den her hjemmeside. Men det ødelægger nu ikke glæden over at bruge nogle chili vi selv har frembragt i vindueskarmen til noget fornuftigt. Og den chilisauce der kommer ud af det, bliver sandelig brugt. Både af familie og venner og selvfølgelig os selv. Så her kommer en variation der er knap så stærk.

Chilisauce

Denne opskrift giver ca. 1½ liter chilisauce.

  • 225 g blandede røde chili (vi har brugt Espelette, Apache, Ungarsk lang, Ungarsk rund, moden Jalapéno, Habanero)
  • 350 g pillede løg
  • 300 g friske flåede tomater (ca 8 mindre)
  • 325 g røde peberfrugter
  • 100 g snackpeber
  • 175 g bladselleri (3 stilke)
  • 8 pæne fed hvidløg
  • 2 ds. flåede tomater (gerne Muttis cocktailtomater)
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1 dl vand
  • 2 dl hvidvinseddike
  • Saft af 1/2 citron
  • 25 g salt
  • 75 gr sukker

Skær alle grøntsager fint og svits dem i en tykbundet gryde nogle få minutter. Tilsæt vand, flåede tomater, hvidvinseddike, salt og sukker.

Kog ved svag varme ca. ½ time.

Blend chilisaucen og passer den derefter gennem en sigte.

Kog saucen op og smag til med citronsaft og evt. mere sukker eller salt.

Er du typen der helst vil gå med sikkerhedsseler blander du chilisaucen med lidt atamon her. Hæld saucen på helt rene glas.

Print Friendly

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *