Borsjtj

God gammel russisk grundmad. Når den som her laves fra bunden, så smager det også fantastisk.

1 ¼ kg Oksebryst m. Ben (3/4 kg uden )
1-2 spsk olie
2-3 løg
200 g hvidkål
200 g knoldselleri
200 g gulerødder
200 g porrer
200 g rødbeder
1 spsk tomatpuré
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
2 l. Vand
200 g rødbeder
3 spsk eddike
2 dl syrnet fløde
salt & peber

Alle grøntsager renses og skæres i strimler.

I en stor gryde sauteres først løg i olie, derefter tilsættes de øvrige grøntsager og der sauteres videre i 5-10 min. Læg kødstykket oven på grøntsagerne og tilsæt tomatpuré, laurbær, hvidløg og vand.

Lad retten simre til kødet er mørt (ca. 2½ time).

Imens rives de sidste 200 g rødbeder og marineres i eddike. Når kødet er mørt tages det op, befries for evt. ben og skæres i mundrette stykker. Læg kødet tilbage i suppen, giv den et opkog og tilsæt de marinerede rødbeder. Smag til med salt og peber og server med syrnet fløde og et godt brød.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.