Biscotti

Er blevet meget glad for at have biscotti i huset efter at have prøvet Becauseitmatters version. De er nemme at lave og de passer perfekt til en kop god espresso. Jeg har dog i et stykke tid eksperimenteret lidt med opskriften fordi jeg synes de er en anelse til den søde side. Så faldt jeg over en version fra Råvarecirkus uden hvid chokolade. Der ristes mandler og hasselnødder før dejen samles og det fremhæver smagen af nødder og mandler. Den har jeg så selvfølgelig også skruet lidt på. Her er en mellemvej, med noget mindre chokolade end Becausitmatters. Jeg synes der skal lidt vanille i, så har jeg skiftet en del af melet ud med mandelmel, for at give dem endnu mere mandelsmag og øget mængden af smør for at give en lidt lindere dej (og for smagen). Og så må man endelig ikke glemme at komme en smule groft salt i, gerne Maldon eller tilsvarende. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ingredienser:

  • 120 g mandler (smuttede)
  • 120 g hasselnødder
  • 50 g hvid chokolade
  • 85 g smør
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • fintrevet citronskal fra 1 citron
  • 2 tsk vanilliesukker (helst hjemmelavet)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 250 g mel
  • 50 g mandelmel
  • 1 tsk groft salt (gerne Maldon eller lign.)

Fremgangsmåde: Rist hasselnødderne i en 200° varm ovn i ca. 10 min. Imens smuttes mandlerne. Når hasselnødderne er lysebrune og skallen har løsnet sig tages de ud og nulres i et rent viskestykke så skallerne kommer helt af. Imens sættes de smuttede mandler i ovnen og rister også i ca. 10 min. til de er smukt gyldne. Pisk sukker og smør sammen og kom æggene i et af gangen mens der piskes. Bland mel, mandelmel, citronskal, vanilliesukker og bagepulver sammen og bland sammen med smørmassen. Til sidst tilsættes mandler, nødder, bær og salt. Saltet skal så sent i, fordi det så ikke bliver opløst, men ligger som små salteksplosioner fordelt i kagerne. Del dejen i tre lige store portioner og fordel i to aflange pølser der klemmes flade på et bagepapir. Bag i en 15 min. ved 200° og tag dem ud. Lirk dem over på et skærebræt. Pas på at de ikke går i stykker – de er lidt skrøbelige på dette stadie. Skær så pølserne i skiver på tværs i den tykkelse du foretrækker. læg skiverne tilbage på bagepladen med skærefladen opad. Bag i ovnen til de får farve og er tørre, ca. 10 minutter. På billedet er det en version uden tørrede bær, men med ekstra mandler og hasselnødder. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly

2 kommentarer til Biscotti

  • Mette skriver:

    Biscotti er skønnere og jo mere smør, jo mere “skøre” bliver de og jo mere går de fra at være tørt brød med fyld til at være en småkage 🙂

    Det er lige præcis det sidste, der gør, at jeg er ret begejstret for opskriften, som stik mod sædvane anvender en del smør 🙂

    TAK for inspirationen til at lege videre!!

    • Mikael skriver:

      Det er mig der takker – det var dig der fik ‘Biscotteriet’ igang herhjemme. Denne opskrift er nok landet midt imellem din og den klassiske ‘tørt brød’ version. Men den kan jeg også godt lide – den er så god at dyppe i espresso’en 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *