Bernaise, nem, god og knap så fed

En bernaise skal laves på smør, jo jeg ved det godt.

Men den her kan nu også bruges i en snæver vending.

Og så skiller den ikke helt så nemt.

Essensen er Camilla Plums lettere forarbejdet.

Ingredienser:
Sauce:
1 æg
3 æggeblommer
1 dl. vand
½ tsk salt
150 gr. smeltet smør
2-3 spsk. essens

Essens:
1 dl. hvidvin
1 dl. vineddike
2 hakkede skalotteløg
8-12 stilke estragon
8 peberkorn

Fremgangsmåde:
Pil bladene af estragonstilkene og hak dem. Kog hvidvin, hvidvinseddikke, skalotteløg, estragonstilkene og peberkorn ind til ca. det kvarte og sigt krydderierne fra.
Alle ingredienser  til saucen blendes, undtagen de hakkede estragonbladede.
De skal først i når saucen varmes under omrøring, den må endelig ikke koge, skal kun tykne, og det sker ved ca. 75-80º. Camilla kommer cayennepeber i sin bernaise – det ved jeg ikke rigtigt om jeg synes der skal i.
Man kan også lave en fin hollandaise hvis man erstatter essensen med citronsaft, et riv citronskal og måske et nip sukker. Her skal man nok spare lidt på vandet, da saucen ellers kan få en lidt metallisk smag.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til Bernaise, nem, god og knap så fed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.