Asparges, gedeost og ærter i kurv

Jeg havde helt glemt den her kombination af asparges og ærter, en opskrift som er lånt fra Helle og Alfredo Tessio. Vi brugte den ellers meget som forret tidligere. Det skal selvfølgelig være i asparges-tiden den serveres. Jeg er helt vild med smagen af asparges og gedeost sammen og ærterne gør absolut ikke nogen skade. De skal selvfølgelig helst også være friske så retten er på sit højdepunkt i Juni hvor du både kan få grønne asparges i en god kvalitet og de første ny bælgærter lige er dukket frem. Ellers kan man dog nøjes med små frosne ærter istedet. På en måde er det her en italiensk tartelet 🙂

Ingredienser:
TÆRTEDEJ:
75 g smør
150 g mel
salt
ca. 4 spsk iskoldt vand
FYLD:
200 g kogte grønne asparges
250g frisk gedeost
SOVS:
1 løg
500 g friskbælgede ærter
3 dl grøntsagsboullion

Fremgangsmåde:
DEJKURVE:
Tænd ovnen på 180 grader. Kom koldt smør og mel i en skål. Hak det med en kniv og smuldr det dernæst med fingrene til det minder om revet ost. Tilsæt salt og vand og ælt dejen fast og glat. Lad den hvile køligt, dækket af husholdningsfilm, i en halv time.
Rul dejen tyndt ud og for smurte portionsforme med dejen, prik bunden. Bag kurvene i ovnen i ca. 15- 20 min. til de er sprøde og lysebrune. Køl af på bagerist.
FYLD:
Rens de grønne asparges og kog dem akkurat møre i letsaltet vand. Skær dem i stykker, tag hovderne fra til pynt. Rør aspargesstykkerne i osten og smag til med salt og peber.
SOVS:
Pil og hak løget. Kog ærterne i grøntsagsboullionen til de er møre, men ikke for meget da de så mister den friske farve. Kom ærter, løg og grøntsagsboullion i en blender og blend sovsen, Si den evt. gennem en trådsi.
SERVERING:
Lun dejkurvene i ovnen ca. 5 min. ved 150 grader. Varm sovsen i en gryde og hæld den derefter i en dyb tallerken. Fyld kurvene med ostefyldet og pynt med aspargeshovederne og evt. en smule parmesan. Stil kurven på sovsen og server.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *