Andebryst med solbærchokoladesauce

Mere and – men sådan må det blive når man taster opskrifter alfabetisk ind. I andebryst med solbærchokoladesauce er der lidt mere tyngde og Umami velsmag end i andebryst med nøddebrød .

Vi er simpelthen mere vinterlig her. Opskriften her stammer fra min bror’s kone, Gitte, selvom det er mig der har tastet den ind.
Ingredienser:

  • 2 Andebryster
  • 20 gr smør
  • Frisk rosmarin
  • Salt
  • Peber
  • SAUCE:
  • 2,5 dl andefond (Meget gerne lavet af den flydende fra Oscar, Irma føre den som deres egen)
  • 50 g frosne solbær
  • 25 g mørk chokolade
  • Maizena
Andebryst med solbærchokoladesauce

Her i en version med ovnstegt butternutsquash og mos af kartofler og gulerod.

Fremgangsmåde:
Andebrysterne ridses på skindsiden og gnides med salt. Smelt lidt smør på panden og steg brysterne heri, først med skindsiden nedaf. Steg ikke ved for høj varme. Andebrysterne skal have ca. 14 – 16 min alt efter tykkelse. Krydr dem med salt, peber og rosmarin og lad dem hvile tildækket ca. 15 min.
Til saucen hældes andefedtet fra panden i en gryde og koges sammen med andefonden. Efter nogle min. tilsættes solbær og maizena. Kog saucen godt igennem, tag af blusset og tilsæt chokoladen og smag til.
Hertil kan serveres rodfrugtmos.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer til Andebryst med solbærchokoladesauce

  • Ditte skriver:

    Afprøvet og nydt Mortensaften. Tilbehør: Rodfrugtmos på kartofler og gule (knap så søde) gulerødder, samt hokkaidosnitter bagt i ovn med olivenolie, citronsaft og et godt drys af fru Plums hyldeblomstsalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *