Ærtesuppe

Her er så den ultimative ærtesuppe til en varm dag. Det kræver dog en mere end habil blender.
Opskriften er stjålet direkte fra Rasmus Lech-Fischers bog ‘Ukrudt’ der er helt vidunderlig at gå på opdagelse i.
Afbrændingen af ærteskallerne giver både lidt brændt smag, men fremhæver også sødmen. I mangel af citronmelisse brugte jeg mynte, men her skal man passe på med mængden – det kan nemt komme til at dominere, og det vil være synd.

Ingredienser:

Suppe:
1 kg ny ærter
3 dl danskvand
1 dl vindruekerneolie
1 bundt citronmelisse
salt

Citronmelisseolie:
2 dl vindruekerneolie
2 bundter citronmelisse

Gem et par kviste citronmelisse, eller bedre, hent lidt fuglegræs fra græsplænen til pynt.

Fremgangsmåde:

Bælg 1/4 af ærterne, men gem skallerne.
Brænd ærteskallerne og den resterende 3/4 af de ubælgede ærter på en brandvarm pande, så de får lidt sorte pletter. Pluk og vask al citronmelisse.

Blend de brændte ærter, de tomme ærtebælge, danskvand, vindruekerneolie og citronmelisse sammen i blenderen – til det bliver en fin suppe (derfor skal blenderen have muskler).
Sigt igennem en fintmasket sigte. Smag til med salt og sæt på køl.

Blend de sidste 2 bundter citronmelisse med 2 dl vindruekerneolie i ca 10 min. til olien er blevet varmet op af friktionen og blevet grøn. Sigt igennem et klæde.

Pluk de gemte kvist, eller topskudene af fuglegræsset og vask i isvand.

Anret de rå bælgede ærter i en skål. Hæld suppen over og tegn en cirkel med ca. en skefuld citronmelisseolie. Pynt med det grønne.

Den smager helt fantastisk af friske ærter. Citronmelisse kan erstattes med mynte, men så skal der ikke bruges ret meget, da det ellers kommer til at dominere for meget.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.